Vliegveld gesloten

Grote zandstorm veroorzaakt problemen op Canarische Eilanden

22 februari 2020 23:20 Aangepast: 23 februari 2020 14:53
De lucht kleurt oranje in Gran Canaria. Beeld © EPA

Op de Canarische Eilanden zorgt een grote zandstorm voor flink wat problemen. Vliegtuigen kunnen niet opstijgen of landen vanwege het slechte zicht en in de bergen is een moeilijk blusbare bosbrand uitgebroken.

Op foto's is te zien dat de lucht oranje kleurt. Voorlopig vliegen daarom geen vliegtuigen van en naar Gran Canaria. Ook twee vliegvelden op Tenerife zouden zijn gesloten, maar officiële bronnen bevestigen dat nog niet.

Bosbrand

In de bergen van Gran Canaria is bovendien een bosbrand uitgebroken. Door de harde wind heeft de brandweer moeite met het blussen van het vuur.

Canarische Eilanden even geen zonnig paradijs door grote zandstorm:

Door de harde wind vliegt het zand op de Canarische Eilanden in het rond. Normaal zijn de eilanden een paradijs, maar een zonnig stranddagje zit er door de zandstorm niet in.

De weersvoorspelling voor de Canarische Eilanden is de komende dagen slecht. Zo worden onder meer windstoten verwacht van boven de 100 kilometer per uur. 

De regering heeft vanavond een waarschuwing afgegeven vanwege de harde wind. Vanwege rondvliegend zand wordt geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Verschillende evenementen en sportwedstrijden zijn voorlopig afgeblazen.

Het meteorologisch instituut van Spanje denkt dat de zandstorm pas maandag gaat liggen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zonvakantie op Canarische eilanden verpest: 'Zand knarst tussen je tanden, alles is vies'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore