Uitgezet na straf

Wit-Rus stuurt brieven met gif naar Amerikaanse gevangenis

22 februari 2020 15:59
Pelican State Prison (archieffoto). Beeld © Getty Images

Een ex-gevangene heeft geprobeerd om brieven met gif te sturen naar een gevangenis in Californië. De man uit Wit-Rusland had zelf een tijd vastgezeten in de VS en was na zijn straf uitgezet naar zijn thuisland.

De post met het dodelijke gif ricine was gericht aan een bewaker en aan een bendelid in de Pelican State Prison. Ze werden vanuit Wit-Rusland gestuurd door Vladislav Victorvic Timoshchuk.

Briefje

In de ene envelop, die gericht was aan de bewaker, zat een briefje. Daarop stond in kapitalen: 'let op: hier zit dodelijk ricine in'. Timoshchuk had eerder gedreigd om mensen te doden als het bendelid dat de andere brief ontving niet zou worden vrijgelaten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Crimineel maand spoorloos nadat Belgische gevangenis hem per ongeluk vrijlaat

De FBI onderschepte verschillende brieven en kaarten uit Wit-Rusland. Timoshchuk stuurde bijvoorbeeld ook een kerstkaart aan de Unabomber, Theodore Kaczynski.

Levenslang

Timoshchuk kan levenslang krijgen voor de gifbrieven. Of hij ook de Amerikaanse cel in moet, is nog maar de vraag. Hij woont sinds zijn uitzetting weer in Wit-Rusland en dat land heeft geen uitleveringsverdrag met de Verenigde Staten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore