Naar de middenstip

Gepeste Quaden als eregast het veld op met Australisch rugbyteam

22 februari 2020 14:01
Beeld © Getty Images

Een prachtig moment voor het Australische jongetje Quaden. De 9-jarige jongen werd gepest vanwege zijn dwerggroei. Rugbyteam Indigenous All Stars besloot hem uit te nodigen.

Tijdens een wedstrijd van het team mocht hij mee het veld op. De teamleden van de All Stars schudden Quaden allemaal de hand voordat hij met aanvoerder Joel Thompson naar de middenstip liep.

Quaden op het veld met de rugbyers Quaden op het veld met de rugbyers

Deze week ging een video van Quaden viral. Daarin is te zien hoe hij hartverscheurend huilt, omdat hij op school gepest wordt. De jongen heeft achondroplasie, ook dwerggroei genoemd, waardoor hij altijd klein zal blijven.

Gepeste Quaden ontroert de wereld: 'Dit hadden we nooit verwacht'

De hartverscheurende beelden van Quaden gingen viral.

Zijn moeder plaatste het filmpje als noodkreet op internet. Op de achterbank van de auto snikt de jongen: "Ik wou dat ik mezelf in mijn hart kon steken. Ik wil dat iemand me doodmaakt."

'Hartverscheurend'

Niet alleen de All Stars besloten iets te doen voor het jochie. Zo werden er spontaan tonnen ingezameld om hem naar Disneyland te laten gaan. Acteur Hugh Jackman riep mensen op om 'aardig te zijn voor elkaar'. Eric Trump, de zoon van de Amerikaanse president, noemde de video 'hartverscheurend'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hoe is het om dwerggroei te hebben? 'We moeten altijd klimmen'

De moeder van Quaden kan het bijna niet geloven. "Ik had nooit verwacht dat het zo'n mediacircus zou worden. Te veel mensen lijden in stilte. Ik denk aan iedereen die een kind heeft verloren door pesten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore