Covid-19

Italiaanse vrouw overleden aan corona, derde dode in Europa

22 februari 2020 11:16
In Italië nemen mensen voorzorgsmaatregelen. Beeld © AFP

Er is een derde dode te betreuren in Europa door het coronavirus. In Italië overleed een tweede slachtoffer aan de ziekte. Het andere slachtoffer kwam om in Parijs.

Het tweede slachtoffer in Italië wordt gemeld door persbureau Ansa. Hoe oud de vrouw is, is niet bekend. Eerder overleden een 80-jarige Italiaan in Padua en een Chinese toerist in Parijs. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Laatste Nederlander 'coronacruise' Japan thuis: 'Zeker zes keer getest voor vertrek'

Gisteren zijn in het noorden van Italië op één dag zestien nieuwe gevallen van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om veertien mensen in de regio Lombardije en twee mensen in het naastgelegen Veneto. Onder hen zijn vijf artsen.

Advies: blijf binnen

In tien dorpen hebben de autoriteiten besloten om scholen, kroegen en openbare gebouwen te sluiten. Ongeveer 50.000 mensen in de getroffen gebieden kregen het advies binnen te blijven. Kerkdiensten, carnavalsvieringen en sportevenementen zijn opgeschort.

Coronaquarantaine was ultieme relatietest

Toon en Marjon zijn pas vijf maanden samen, maar zaten al dagenlang in quarantaine. Afgesloten van de rest van de wereld in een huisje in Finland.

In China neemt het aantal nieuwe gevallen van het coronavirus, Covid-19, af. Gisteren werden 397 gevallen gemeld, tegen 889 besmette mensen op donderdag.

Zuid-Korea zag een flinke toename van mensen die besmet zijn geraakt. 229 mensen bleken daar besmet, in totaal zijn er nu 433 mensen ziek. Dat aantal kan nog flink oplopen: meer dan 1000 mensen bezochten een kerk, waar ook een besmet persoon was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

WHO is bezorgd over opduiken coronavirus zonder duidelijke oorzaak

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore