Video ging viral

Hartverwarmende actie: om dwerggroei gepeste Quaden (9) mag naar Disneyland

21 februari 2020 09:35 Aangepast: 21 februari 2020 16:17
Een huilende Quaden op de achterbank Beeld © Screenshot Facebook

Duizenden mensen hebben er met een gulle donatie voor gezorgd dat de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland kan. Zij stortten massaal nadat een video van de doodongelukkige jongen viral was gegaan.

Quaden heeft achondroplasia, een groeistoornis waardoor hij altijd klein zal blijven. Het Australische jongetje wordt met zijn dwerggroei op school gepest.

Zijn moeder filmde hem na school toen hij op de achterbank hartverscheurend zat te huilen vanwege het gepest. "Ik wou dat ik mezelf in mijn hart kon steken", zegt hij tussen het snikken door, "ik wil dat iemand me doodmaakt."

121.000 dollar

Dat kwam niet alleen keihard aan bij zijn moeder, maar ook bij de Amerikaan Brad Williams, die toen hij de video op Facebook langs zag komen meteen een crowdfundingspagina op GoFundMe startte.

De respons was geweldig, in no time werd er 121.000 dollar gestort. Williams wilde Quaden met zijn actie laten zien 'dat de wereld ook goede kanten heeft'. 

"Ik maak deze GoFundMe-pagina aan om Quaden te laten weten dat pesten niet getolereerd wordt en dat hij een prachtige mens is die geluk verdient", schrijft Williams. "Ik wil Quaden en zijn moeder naar Amerika laten overvliegen, hen in een mooi hotel laten logeren en hen naar Disneyland brengen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ouders van pestende kinderen krijgen in de VS straks een boete: 'Geen gek idee'

Effecten van pesten

Quadens moeder zette de video van haar huilende zoon online om de effecten van pesten te laten zien en om van anderen te horen wat ze eraan kon doen.

Zij wilde met de video ook scholen tonen dat ze leerlingen moeten leren hoe ze met gehandicapte kinderen om moeten gaan en dat ze hard op moeten treden tegen pesters.

Emotionele speech na dood Marwan (15): 'Pesten kán niet, jongens'

De 15-jarige Marwan werd vorig jaar dood gevonden in zijn slaapkamer in Hilversum. Hij werd het slachtoffer van pesten. Een goede kennis die Marwan ziet als zijn eigen broertje, nam bij zijn herdenking het woord.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore