Reddingsactie

Paraglider VS hangt uren in kabels elektriciteitsmast

21 februari 2020 04:39 Aangepast: 21 februari 2020 10:48
De paraglider, verstrikt in de kabels. Beeld © YouTube / AP

Een paraglider in de Amerikaanse staat Californië beleefde afgelopen woensdag enkele bange uren. Bij een mislukte landing raakte hij verstrikt in de kabels van een elektriciteitsmast. Het duurde drie uur voordat hij uit de penibele situatie werd bevrijd.

Een ooggetuige zag hoe twee paragliders daalden om te landen op het vliegveld van Olivehurst. Bij één van de twee ging het helemaal mis. "Ik zag ze aan komen vliegen", zegt de getuige tegen CNN. "Terwijl de ene een andere kant opvloog, daalde de ander nadat hij over een bomenrij kwam. Hij belandde bijna op de weg, ging weer omhoog en vloog toen de kabels in."

Bekijk hier beelden van de verstrikte paraglider:

Pas na drie uur kon de Amerikaanse paraglider bevrijd worden uit de penibele situatie.

De lokale elektriciteitsmaatschappij schakelde snel de stroom op de kabels uit, zodat de man niet geëlektrocuteerd zou worden als hij die zou aanraken. Vervolgens begonnen reddingswerkers de man naar beneden te helpen. Het bleek een hele klus. Liefst drie uur hing de man op kop in zijn toestel.

'Niet bewegen' 

"Het was onze grootste zorg dat hij moest blijven zitten en niet teveel bewoog", sprak het hoofd van de lokale brandweer. "We wilden niet dat hij uit het toestel zou vallen." 

Drie uur na zijn ongeluk was de paraglider weer aan de grond. De man was bij bewustzijn en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vlogger King of Random (38) omgekomen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore