Ga naar de inhoud
Vakantiegangers opgelet

Flitsmeister en Waze voortaan verboden in Duitsland

Beeld © ANP

Wintersporters opgelet: rij jij komend weekend van of naar je skibestemming over de Duitse snelweg? Dan moet je zelf op je snelheid letten, want flitsapps zoals Flitsmeister en Waze zijn voortaan verboden.

Dergelijke systemen die waarschuwen voor flitspalen die zijn ingebouwd in een auto waren al verboden, maar nu is er ook duidelijke regelgeving over het gebruik van apps gemaakt. Dat schrijft het Duitse automagazine Auto Bild.

Boete bij controle

De app mag nog wel geïnstalleerd zijn op je telefoon, maar als bestuurder mag je de app niet meer gebruiken in de auto. Hoe de Duitse politie hierop gaat controleren, is nog niet duidelijk. De hoogte van de boete is wel bekend, die bedraagt 75 euro.

Bekijk
Lees ook:
Bekijk op de kaart: zo vaak flitst de flitspaal bij jou in de buurt

Flitsmeister heeft zo'n 1,6 miljoen gebruikers, voornamelijk in Nederland en België. Met de app worden automobilisten dus gewaarschuwd voor flitspalen, maar ook voor ambulances, spoorwegovergangen en stilstaande voertuigen op de weg.

Nieuwe gadget

Onlangs kwam het Nederlandse bedrijf Flitsmeister nog met een nieuwe gadget: een klein kastje dat je installeert in je auto en ervoor zorgt dat de app automatisch aangaat als je gaat rijden.

Einde
Lees ook:
Einde aan scheuren op Duitse Autobahn? 'Dat is bijna heiligschennis'