Eerste doden op schip

Twee passagiers cruiseschip Japan overleden door coronavirus

20 februari 2020 04:33 Aangepast: 20 februari 2020 06:07
Gezonde passagiers worden met bussen afgevoerd.

Twee passagiers van het cruiseschip Diamond Princess die besmet waren met het nieuwe coronavirus zijn overleden. Dat meldt de Japanse omroep NHK op basis van het ministerie van Gezondheidszorg.

Dit zijn de eerste doden die op het schip zijn gevallen. Het gaat om een man en een vrouw van boven de 80 jaar oud. Hiermee komt het dodental in Japan op drie. Het eerste slachtoffer overleed vorige week.

Passagiers van boord

Op de Diamond Princess zijn na China de meeste mensen ter wereld besmet met het nieuwe coronavirus. Vandaag is de tweede dag dat niet-besmette passagiers na een quarantaineperiode van het cruiseschip af mogen.

Gisteren werd met de evacuatie van het schip begonnen. Een van de Nederlanders aan boord, met wie RTL Nieuws de afgelopen weken contact had, schoot daar beelden van: 

Nederlander laat zien hoe passagiers coronacruise verlaten

De eerste 500 passagiers op het cruiseschip Diamond Princess mochten gisteren van boord.

De 71-jarige man, die anoniem wil blijven, is nog aan boord van het schip. De bedoeling is dat hij en zijn vrouw met een militair vliegtuig naar Italië worden vervoerd en vervolgens naar Duitsland worden overgebracht. 

'Laboratorium aan boord'

"Dat vliegtuig is er al en had een laboratorium aan boord", zegt de passagier vandaag. "Dat wordt momenteel bij de uitgang van het schip neergezet. We worden opnieuw getest voor we naar het vliegtuig gaan."

Ondertussen vermaakt de man zich voorlopig nog aan boord. "Het eten dat we hier krijgen is geweldig", zegt hij. "Het wordt buiten het schip gemaakt en is samengesteld door een bekende kok hier in Japan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore