Ook lijk in woning

Negen doden bij schietpartijen in Duitse shishalounges, ook dader overleden

20 februari 2020 00:28 Aangepast: 20 februari 2020 09:26
Een van de twee shishalounges waar de dader het vuur opende. Beeld © AFP

Bij twee schietpartijen in het Duitse Hanau zijn negen doden en meerdere gewonden gevallen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. In twee shishalounges werden schoten gelost. De vermoedelijke dader werd dood gevonden in een woning.

De schutter, die volgens de politie alleen handelde, zou na de eerste schietpartij zijn gevlucht en later in een andere shishalounge wederom het vuur hebben geopend. De politie startte een grote zoektocht naar de dader.

De vermoedelijke dader werd later dood aangetroffen in zijn woning. Ook vond de politie nog een lijk in het huis. Het dodental staat daarmee op elf. Het motief van de schutter is nog onbekend. 

Vanuit auto geschoten

De eerste schietpartij vond rond 22.00 uur plaats op het Kurt-Schumacher-Platz. Daarvandaan zou de schutter de wijk Kesselstadt in gevlucht zijn en vanuit de auto nogmaals hebben geschoten. Mogelijk was er sprake van een derde schietpartij, daarbij zou niemand zijn geraakt, melden lokale media.

Hanau ligt in de deelstaat Hessen ten oosten van Frankfurt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Soldaat opent vuur bij Thais winkelcentrum: 20 doden

Burgemeester Hanau: 'Een verschrikkelijke avond'

De burgemeester van Hanau is geschokt door de twee schietpartijen waarbij acht doden en vijf gewonden vielen. "Het was een verschrikkelijke avond", aldus Claus Kaminsky tegen de krant Bild. "Dit zal ons nog lang bezighouden. Het is een avond die je je niet erger voor kunt stellen."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore