75.000 besmettingen

Dodental coronavirus boven de 2000, einde dalende trend

19 februari 2020 02:33 Aangepast: 19 februari 2020 09:12
Een man met coronavirus krijgt een nekmassage van een verpleger.

Het dodental als gevolg van het nieuwe coronavirus in China is gestegen naar 2004. Dat is een stijging van 132 ten opzichte van een dag ervoor.

Het totaal aantal Chinese besmettingsgevallen door het virus, dat in december in de Chinese provincie Hubei de kop opstak, is gisteren met bijna 1750 gestegen naar ruim 74.000, meldt de provinciale gezondheidsdienst. 61.600 van die besmettingen zijn in Hubei. Buiten China zijn nog enkele honderden mensen besmet met het virus, waarmee het totaal aantal besmettingen wereldwijd de 75.000 is gepasseerd.

Dalende trend ten einde

Daarmee is volgens de autoriteiten de dalende trend van het aantal besmettingsgevallen voorlopig ten einde. De afgelopen dagen leek de groei van het aantal besmettingen en doden af te vlakken.

Het virus verspreidde zich vanaf december snel over China en is ook in meer dan twintig andere landen vastgesteld bij patiënten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

88 nieuwe coronabesmettingen op cruiseschip Diamond Princess in Japan

11 dagen coronaquarantaine was ultieme relatietest voor pril stel

Toon en Marjon zijn pas vijf maanden samen, maar zaten al dagenlang in quarantaine. Afgesloten van de rest van de wereld in een huisje in Finland. De reden: ze zaten samen met een Chinese vrouw die besmet was met het coronavirus in een busje.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore