'Voel me goed'

Deze Belg eet elke dag friet, al 32 jaar lang

18 februari 2020 18:50 Aangepast: 18 februari 2020 19:09
Rudy Gybels eet al 32 jaar elke dag friet. Beeld © Rudy Gybels

Een medium friet met een vleesje erbij. Voor Rudy Gybels is het een bestelling waar hij elke dag in de snackbar om vraagt. Al 32 jaar lang. Ondanks het bizarre dieet heeft de 45-jarige Belg geen overgewicht of andere gezondheidsproblemen. "Ik voel me goed."

Elke dag haalt Rudy frietjes bij een van de snackbars in de buurt van zijn huis. In 32 jaar sloeg hij de maaltijd slechts één keer over. Rudy weet dat nog goed, vertelt hij aan de Vlaamse omroep VRT. "Ik lag met griep in de zetel."

'Ik miste mijn frieten heel erg'

Toch kon hij ook die ene dag niet stoppen met denken aan zijn goudgele vrienden. "Toen miste ik mijn frieten heel erg. Ik had zelfs het gevoel dat mijn lichaam om frieten vroeg. Misschien was ik daarom de volgende dag al beter om 's avonds toch weer naar de frituur te gaan voor mijn dagelijkse portie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Big Mac-recordhouder eet binnenkort zijn 30.000e burger: 'Beste eten ter wereld'

Rudy werkt als radio-dj en toen hij als 14-jarige jongen bij een lokaal radiostation zijn carrière begon, werden de frietjes een dagelijkse gewoonte. Hij liep namelijk iedere dag langs de snackbar en na zijn radioprogramma had hij altijd zin in een bakje patat.

Vooral de sfeer in de snackbar vond én vindt hij aangenaam: "De mensen die friet gaan halen zijn altijd goedgezind", vertelt hij aan de omroep.

Kerngezond

Of hij bang is voor zijn gezondheid door zijn eetgedrag? Nee, het interesseert hem niets. Hij voelt zich kerngezond en is van mening dat je in het leven gewoon moet doen wat je graag wil doen. "En dus eten waar je zin in hebt, dat is mijn visie."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Friet, chips, worst en witbrood: Britse tiener blind door slecht eetpatroon

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore