Covid-19

Coronavirus: 1868 doden en 72.400 besmettingen

18 februari 2020 02:56 Aangepast: 18 februari 2020 10:04
Een moeder en kind in Peking beschermen zich tegen het coronavirus.

Opnieuw zijn in één dag tijd bijna 100 mensen overleden als gevolg van het coronavirus. Het gaat om 98 doden, waardoor het dodental is gestegen naar 1868. Intussen is de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta op zoek naar passagiers van een vlucht waar twee besmette personen aan boord waren.

Volgens de provinciale gezondheidsdienst van Hubei, de Chinese provincie waar het virus uitbrak, zijn inmiddels 72.400 mensen besmet. Het grootste deel van de besmette patiënten (59.900) bevindt zich in de provincie Hubei.

1800 nieuwe infecties

De autoriteiten melden dat 41.957 patiënten in Hubei liggen opgenomen. Onder hen zijn 1800 nieuw-geïnfecteerden. Van de 72.400 besmette personen zouden er ruim 12.000 inmiddels volledig hersteld zijn, schrijft The Guardian.  

Besmette vliegtuigpassagiers

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines is op zoek naar passagiers die recent van het Hawaïaanse Honolulu naar Nagoya in Japan vlogen. Dat schrijft CNN. Twee passagiers van een vlucht bleken besmet met het Covid-19 virus. Medereizigers zijn daardoor mogelijk ook besmet.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nederlander op coronacruise Japan: 'Virus verspreidt zich explosief'

Grenzen dicht

De Verenigde Staten hebben sinds 2 februari al tenminste 140 personen aan de grens tegengehouden om de verspreiding van het virus tegen te houden. Reizigers die in de afgelopen veertien dagen China hebben bezocht, worden er geweigerd. Ook in bijvoorbeeld Australië en Nieuw-Zeeland worden reizigers vanuit China tegengehouden.

In Hongkong hebben de autoriteiten vorige week een maatregel ingesteld om ervoor te zorgen dat reizigers vanuit China ook daadwerkelijk in quarantaine gaan. Wie niet voor 14 dagen in quarantaine gaat na een bezoek aan China, riskeert een gevangenisstraf van maximaal zes maanden. Twee personen worden er nu vervolgd omdat ze zich niet aan deze regel hebben gehouden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veertien inwoners VS op Diamond Princess hebben coronavirus

Omzetwaarschuwing Apple

Apple heeft gisteren een omzetwaarschuwing gegeven voor het lopende kwartaal. De vraag naar iPhones in China is lager door de uitbraak van het coronavirus. Daardoor kan Apple niet aan zijn omzetverwachting voldoen. De Aziatische beurzen daalden vandaag enkele tiende procenten na de bekendmaking.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Rode Kruis opent gironummer om verspreiding coronavirus tegen te gaan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore