Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Baas van Amazon

Rijkste man ter wereld investeert 10 miljard om klimaatverandering tegen te gaan

17 februari 2020 21:06 Aangepast: 18 februari 2020 08:15
Jeff Bezos

De rijkste man ter wereld, Jeff Bezos, heeft 10 miljard dollar beschikbaar gesteld om de klimaatverandering tegen te gaan. De baas van Amazon, die een geschat vermogen van meer dan 100 miljard dollar heeft, maakte dat vanavond bekend via een post op Instagram.

Bezos zei dat hij het werk van wetenschappers, klimaatactivisten en andere groepen gaat financieren via een nieuw klimaatfonds genaamd Bezos Earth Fund.⁣⁣⁣ In dat fonds stopt hij dus 10 miljard dollar, wat omgerekend zo'n 9,23 miljard euro is.

'De grootste bedreiging van onze planeet'

"Klimaatverandering is de grootste bedreiging voor onze planeet", schrijft Bezos op Instagram. "Ik wil samen met anderen bestaande en nieuwe manieren vinden om de verwoestende impact van klimaatverandering tegen te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amazon-ceo Jeff Bezos koopt voor 165 miljoen duurste huis van LA

Bezos schrijft verder: "We kunnen de aarde redden. De aarde is het enige wat we allemaal gemeen hebben, laten we hem samen beschermen."

Geld komt na kritiek op beleid

Het nieuws komt nog geen maand nadat honderden medewerkers van Amazon openlijk kritiek hadden geuit op het klimaatbeleid van het bedrijf. Zij schreven dat ze hoopten dat het bedrijf de fossiele industrie de rug zou toekeren.

Amazon had eerder al aangekondigd dat het bedrijf als doel heeft om in 2040 CO2-neutraal te zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore