Ga naar de inhoud
In Parijs

Chinese toerist is eerste dode door coronavirus in Europa

Het ziekenhuis waar de toerist overleed. Beeld © AFP

Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus is er iemand in Europa aan overleden. Het gaat om een 80-jarige Chinese toerist, meldt de Franse minister van Gezondheid.

De toerist is overleden in een ziekenhuis in Parijs. De situatie van de acht andere gevallen in Frankrijk is stabiel, zegt de minister.

1500 doden

Over de hele wereld zijn er inmiddels ruim 1500 doden door het coronavirus bekend. Tienduizenden zijn besmet.

Zo gaan huisartsen testen op het coronavirus:

01:08
Er is nog geen geval van corona bekend in Nederland.
Dit
Lees ook:
Dit wilden jullie weten over het coronavirus – en dit zijn de antwoorden

Eerder deze week toonden Chinese wetenschappers zich nog voorzichtig positief over het tempo waarin het aantal doden en besmettingen omhoog ging. Op dinsdag vielen 97 dodelijke slachtoffers, terwijl er dat een dag eerder nog 108 waren, maar woensdag waren dat er weer 242.

In april over?

De Chinese viceminister liet vandaag weten dat ze er alle vertrouwen in hebben dat de corona-epidemie snel voorbij zal zijn. De minister stelt ook dat de invloed op de economie slechts van tijdelijke aard is. 

"Als de epidemie voorbij, zal de inhaalvraag groot zijn en de economie sterk opveren", zei hij in München, waar tal van ministers van Buitenlandse Zaken bijeen zijn gekomen om te praten over veiligheidskwesties.