Niet vervelend

Twee weken vast op de Westerdam vanwege coronavirus: 'Heerlijk!'

15 februari 2020 07:18 Aangepast: 15 februari 2020 07:19
Passagiers verlaten in Cambodja de Westerdam Beeld © AFP

De periode van twee weken die de passagiers van het cruiseschip Westerdam noodgedwongen aan boord moesten doorbrengen vanwege het coronavirus is lang niet door iedereen  als vervelend ervaren. Integendeel, sommigen hebben zich kostelijk vermaakt.

Het schip kreeg gisteren toestemming om aan te meren in de haven van Sihanoukville in Cambodja. Eerder was de Westerdam door vijf andere landen weggestuurd uit angst voor het Covid-19-virus. Je zou zeggen dat dat tot traumatische taferelen onder de passagiers zou hebben geleid, maar niets is minder waar.

Beste cruise ooit

"Dit was mijn beste cruise ooit", zegt de gepensioneerde ruimtevaartingenieur Pierre Ashby uit Canada. "Meestal koop je een cruise en weet je precies waar je aan toe bent. Dit was een avontuur", zegt hij vanaf het strand van Sihanoukville waar het 27 graden is en de zon schijnt.

Ook de Britse Zahra Jennings, een gepensioneerde verpleegster, is laaiend enthousiast over de tijd aan boord. "Iedereen zegt: arme jij. Maar er was geen arme ik. We hadden gratis internet en gratis wijn. We hadden driegangendiners. Er was zoveel keus. Het was in één woord heerlijk."

Passagiers cruiseschip Westerdam eindelijk van boord: 'Het was een gouden gevangenis'

De passagiers van de Westerdam hebben eindelijk in Cambodja het schip mogen verlaten. Het gaat om bijna 1500 passagiers, onder wie 91 Nederlanders.

Hash browns waren op

Ook Robert Sayers had niet veel te klagen, behalve dan dat sinds een paar dagen de hash browns (aardappelkoekjes) en de tomatensaus op waren. "Maar dat was het. Het was prima, echt", zegt de 60-jarige Nieuw-Zeelander.

De Westerdam was op een veertiendaagse reis die begon in Hongkong op 1 februari. De gasten zouden eigenlijk op 15 februari van boord gaan in Yokohoma in Japan. Op het schip zaten ook 90 Nederlanders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Flip zit vast op cruiseschip Westerdam: 'Nederland, help ons!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore