'Verachtelijke aanvallen'

Burgemeesterskandidaat Parijs trekt zich terug om expliciete seksvideo

14 februari 2020 10:35 Aangepast: 14 februari 2020 10:58
Benjamin Griveaux maakt bekend dat hij zich terugtrekt. Beeld © AFP

Benjamin Griveaux, kandidaat voor het burgemeesterschap van Parijs, heeft zijn campagne per direct gestopt. De aanleiding is de verspreiding van een zeer expliciete seksvideo.

Daarin is onder andere te zien hoe de voormalige woordvoerder van president Macron, getrouwd en vader van drie kinderen, zichzelf filmt terwijl hij aan het masturberen is.

'Verachtelijke aanvallen'

De beelden verspreidden zich de afgelopen 24 uur razendsnel via sociale media. Overigens is de authenticiteit van de video nog nergens bevestigd.

In een verklaring zegt Griveaux dat hij zich per direct terugtrekt uit de race om het burgemeesterschap en veroordeelt hij de 'verachtelijke aanvallen'. Hij zegt zijn familie daaraan niet bloot te willen stellen. "Dit gaat veel te ver."

Pijn

"Al meer dan een jaar worden mijn familie en ik geteisterd door lasterlijke verklaringen, leugens, anonieme aanvallen, de onthulling van geheime privégesprekken en doodsbedreigingen," zegt hij in de verklaring. Dit moddergooien heeft me diep geraakt, maar het deed vooral de mensen pijn van wie ik houd. Alsof dat niet genoeg was, werd gisteren een nieuwe grens overschreden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

President Macron komt op voor Mila (16) die wordt bedreigd na islamkritiek

Tegenslag voor Macron

Griveaux deed het in de peilingen voor de verkiezingen, die op 15 en 22 maart worden gehouden, niet slecht. Anne Hidalgo, de huidige burgemeester van de Franse hoofdstad, ligt daarin aan kop, voor de Republikeinse kandidaat Rachida Dati en Griveaux.

De commotie rond Griveaux is een flinke tegenslag voor president Macron en zijn LREM-partij, die de laatste tijd meermalen voor zijn protégé in de bres is gesprongen. 

Of zoals Frankrijk-correspondent Stefan de Vries zegt via Twitter: "Na het zien van de video van (vermoedelijk) Benjamin Griveau kan ik niet anders dan concluderen dat de LREM een groot lid verloren heeft."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore