Vluchten paraat

Passagiers cruiseschip Westerdam eindelijk van boord, geen gevallen coronavirus

14 februari 2020 02:13 Aangepast: 14 februari 2020 14:59
Passagiers zetten voet aan wal in Cambodja.

De passagiers van het cruiseschip Westerdam mogen na ongeveer twee weken rondvaren op de Aziatische wateren eindelijk van boord. Vannacht stapten de eerste mensen op de kade in de haven van het Cambodjaanse Sihanoukville. Dat heeft het moederbedrijf van rederij Holland-Amerikalijn (HAL), Carnival Corporation, meegedeeld.

Aan boord van de Westerdam zijn 1455 passagiers, onder wie ongeveer negentig Nederlanders. Het schip zocht de afgelopen dagen een haven om aan te meren, maar vond die niet vanwege angst voor het coronavirus. Gisteren meerde het uiteindelijk aan in Sihanoukville.

Niemand coronavirus

Nadat het schip was aangemeerd, volgden nog medische controles aan boord. Volgens de Cambodjaanse autoriteiten is bij niemand het virus geconstateerd.

De Westerdam was op een veertiendaagse reis die begon in Hongkong op 1 februari. De gasten zouden eigenlijk op 15 februari van boord gaan in Yokohoma in Japan.

Vluchten paraat

Volgens het moederbedrijf van HAL, Carnival Corporation, staan er vandaag vluchten paraat om de passagiers naar huis te brengen. Of de mensen dan daadwerkelijk vertrekken en of daar ook (alle) Nederlanders bij zitten is nog niet bekend. "We zijn iedereen hier in Cambodja dankbaar die ons helpt en verwelkomt", verklaarde het bedrijf uit Seattle gisteren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Passagiers op de Westerdam kunnen mogelijk morgen weg uit Cambodja

Vrouw probeert in kofferbak coronacontrole Shanghai te omzeilen

In Shanghai is bij controles op het coronavirus een vrouw ontdekt in de kofferbak van een auto. De Chinese stad is net als veel andere plaatsen hermetisch afgesloten vanwege het virus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore