Heldendaad

Amerikaanse Noah (5) redt zusje en hond uit brandend huis

14 februari 2020 01:08
De 5-jarige Noah.

Een 5-jarige Amerikaanse jongen wordt vandaag uitgeroepen tot erelid van de brandweer in Bartow County, in de Amerikaanse staat Georgia. Hij redde zijn zusje, zes andere familieleden en een hond uit een brandend huis.

De 5-jarige Noah werd zondagnacht wakker en zag vlammen in de slaapkamer die hij met zijn 2-jarige zusje deelde. Hij raakte niet in paniek en zorgde dat hij en zijn zusje konden ontsnappen uit het slaapkamerraam. 

Weer naar binnen

In het huis waren nog altijd zes andere familieleden en de hond van de familie. Noah besloot daarom weer naar binnen te gaan en waarschuwde zijn oom. Die maakte de rest van de familie wakker. Ondertussen nam de kleine Noah de hond onder zijn arm mee naar buiten.  

Door de heldendaad van Noah overleefden alle familieleden (en de hond) de brand die de woning zou verwoesten. "Onze held!" schrijft de lokale brandweer in een Facebook-post met bijgaand een foto van Noah. De jongen en vier andere familieleden liepen lichte brandwonden op, meldt CNN

Overbelast stopcontact

De brand was ontstaan door een overbelast stopcontact in de slaapkamer van Noah en zijn zusje. 

"Zonder Noah waren we er vandaag niet meer geweest", schrijft de opa van Noah op een website waar de familie mensen om financiële steun vraagt voor het herstellen van hun verbrande huis. "Godzijdank konden we allemaal ongedeerd naar buiten komen."  

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peuter probeert hondje uit brandend huis VS te redden en komt om

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore