Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Buitenland

Amazon-ceo Jeff Bezos koopt voor 165 miljoen duurste huis van LA

13 februari 2020 13:48 Aangepast: 14 mei 2020 20:57
Jeff Bezos, met zijn nieuwe vriendin Lauren Sanchez. Beeld © Getty

De rijkste persoon in de wereld, Jeff Bezos, heeft een aardig optrekje gekocht in de omgeving van Los Angeles. Het huis staat op een terrein met een oppervlakte van ruim vijf voetbalvelden en heeft onder meer een golfbaan met negen holes. Prijskaartje: 165 miljoen dollar.

Bezos kan zich het stulpje prima veroorloven. Hij is immers met een vermogen van zo'n 130 miljard dollar (circa 120 miljard euro) de rijkste persoon ter wereld. Een hypotheek zal dus niet nodig zijn.

Jaren dertig

Het landgoed in Beverley Hills heeft naast een fraaie tuin met verschillende gastverblijven ook een tennisbaan en dus een golfbaan, schrijft The Wall Street Journal

Het pand met alles er op en er aan werd in de jaren dertig ontworpen voor Jack Warner, de inmiddels overleden topman van filmstudio Warner Bros.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook|:

Koers Amazon schiet omhoog; Bezos 10 miljard rijker

Pracht en praal

Nooit eerder had een filmstudio-tsaar een woning die groter was of meer pracht en praal had dan Jack Warner Estate, zo omschrijft vastgoedveteraan Jeff Hyland de buitenplaats.

Verkoper is David Geffen, die onder meer een platenlabel en een filmstudio oprichtte. Hij kocht het landgoed in 1990 voor 47,5 miljoen dollar, aldus de krant. Dat bedrag was toen een record voor een huis in de omgeving van Los Angeles.

Jack Warner Estate. Jack Warner Estate.

Stuk grond en appartementen

Bezos kocht naast Jack Warner Estate ook voor 90 miljoen dollar een stuk grond in Los Angeles, aldus een persoon die bekend is met de deal, schrijft de krant.

Eerder dit jaar legde Bezos 80 miljoen dollar neer voor drie appartementen in New York. Iets meer dan een jaar geleden gingen Bezos en zijn vrouw MacKenzie uit elkaar, na een huwelijk van 25 jaar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Duurste scheiding ooit? Amazon-ceo Jeff Bezos en vrouw uit elkaar

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore