180.000 euro

Verhuizers laten concertvleugel van wereldberoemde pianiste vallen

12 februari 2020 21:04
Angela Hewitt achter haar geliefde vleugel in 2015 Beeld © Getty Images

De wereldberoemde Canadese concertpianiste Angela Hewitt is er kapot van: haar handgemaakte vleugel van een kleine twee ton, is verwoest. Verhuizers hebben de peperdure vleugel uit hun handen laten vallen.

De concertpiano, een handgemaakte Fazioli F278 die ze sinds 2003 had, is niet meer te redden. "Deze piano was mijn beste vriend. Hij gaf me de mogelijkheid om alles te doen wat ik wilde", schrijft ze op Facebook. 

Al haar cd-opnames en al haar concerten speelde ze op deze vleugel.

Tien dagen stil

Ze was er zo kapot van dat ze het nieuws tien dagen voor zich hield en nog steeds wil ze het alleen bij haar ene bericht op Facebook houden. Vragen wil ze niet beantwoorden.

In haar bericht neemt ze het op voor de verhuizers. "Zij waren er natuurlijk helemaal kapot van. In de 35 jaar dat ze dit werk deden, was dit hen nog nooit overkomen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt."

180.000 euro

Fazioli is een van de grote exclusieve pianobouwers in de wereld. Alle modellen worden met de hand gemaakt. De duurste modellen kosten ongeveer 180.000 euro. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Piano Duncan Laurence niet zomaar een piano

Ook de 61-jarige Hewitt zelf behoort tot de absolute wereldtop. De pianobouwers van Fazioli hebben al laten weten dat er enkele geschikte nieuwe piano's voor haar klaar staan. "Ik hoop dat mijn piano gelukkig zal zijn in de pianohemel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore