Opvrolijken

Verplegers Wuhan dansen met patiënten coronavirus: 'Positieve sfeer creëren'

12 februari 2020 04:59
Patiënten en verplegers dansen in Wuhan.

In een ziekenhuis in de door het coronavirus geplaagde Chinese stad Wuhan probeert medisch personeel mensen die besmet zijn met het virus op te vrolijken. Dat doen de verplegers op een bijzondere manier, namelijk door met ze te dansen.

Het personeel van het ziekenhuis is op filmpjes van het tafereel te zien in beschermende kleding. In een grote gezamenlijke ruimte nemen ze het voortouw met hun dansbewegingen, die de tientallen patiënten vervolgens nadoen.

"We willen een positieve en actieve sfeer creëren door patiënten ademhalingsoefeningen te laten doen en met ze te dansen", zegt Chen Xiaoyan, hoofdverpleegkundige van het Zhongnan-ziekenhuis in Wuhan.

Bekijk hier de beelden van de dans:  

De verplegers en patiënten bewegen op een een Chinees lied over een rode bloem. Volgens het personeel van het ziekenhuis zou het mogelijk helpen in het genezingsproces. "Patiënten zijn hier in een onbekende omgeving", zegt Chen. "Ze zijn slechtgehumeurd en moeten vooral in bed liggen."

Dodental loopt op  

In Wuhan, waar de uitbraak van het coronavirus begon, zijn veel gebouwen omgebouwd tot ziekenhuis. Dat gebeurt om het grote aantal besmette mensen te kunnen behandelen. 

Gisteren werd bekend dat het dodental als gevolg van het coronavirus op 1113 staat. Het aantal besmettingen steeg volgens de officiële cijfers van de Chinese gezondheidscommissie naar ruim 44.000. In de provincie Hubei, waar de uitbraak begon, vielen 94 nieuwe slachtoffers, waarvan 72 in Wuhan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Opnieuw 39 gevallen coronavirus op cruiseschip bij Japan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore