Moeder woest

Amerikaans meisje (4) doodsbang voor 'isoleercel' op kleuterschool

11 februari 2020 03:52
De moeder maakte foto's van de ruimte. Beeld © WRIC

Een moeder uit het Amerikaanse Richmond heeft haar dochtertje van de kleuterschool gehaald. Het meisje kwam thuis met verhalen over een gevangenis. De school heeft het liever over een 'kalmeerruimte'.

Het meisje ging naar de kleuterschool. Met nadruk op 'ging', want haar moeder heeft haar van school gehaald. Het 4-jarige meisje kwam namelijk keer op keer doodsbang thuis. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse kleuter kan nu zijn broertje knuffelen dankzij bionische arm

"Ik wil niet naar school. Ze hebben een gevangenis. Ze gaan me in de gevangenis stoppen", zou ze volgens haar moeder hebben gezegd. De lokale zender WRIC sprak met de moeder van het meisje. De vrouw blijft anoniem, om haar dochter te beschermen.

Kale muren

Haar dochter heeft een overgevoeligheid voor geluid. Ze kan daardoor moeilijk in lawaaige groepen blijven. En dat ging op de eerste dag al meteen mis, waarop de moeder het meisje kwam halen. Bij aankomst kwam haar dochter uit een speciale ruimte.

De moeder maakte er foto's van. En ze beschrijft de ruimte: "Het is een hele kleine ruimte, met kale, betonnen muren. Er was geen speelgoed te zien."

'Kalmeringsruimte'

Bij navraag bleek dat het meisje zeker acht keer naar die speciale ruimte werd gebracht. De school zegt dat ze daar nooit alleen was, altijd onder begeleiding. De school noemt het een 'kalmeringsruimte', waar de kinderen even tot rust kunnen komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel kleuters hebben moeite met poepen: 'Er is te veel stress thuis'

De moeder noemt het 'vreselijk en onmenselijk'. "Je stopt een kind niet in zo'n ruimte. Zeker geen kleuter, die geen idee heeft wat er aan de hand is."

In een reactie aan de zender WRIC, laat de school weten dat er een onderzoek loopt. De school wil niet reageren tot er meer duidelijk is.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore