'Godslastering'

Andere school voor Franse Mila (16) na doodsbedreigingen om kritiek op islam

10 februari 2020 17:00 Aangepast: 11 februari 2020 05:17
Mila, onder politiebescherming vanwege kritiek op de islam. Beeld © Twitter / @Qofficiel

De Franse Mila (16) stapt over naar een nieuwe school. Ze stond onder politiebescherming sinds ze op Instagram kritische opmerkingen over de islam had gemaakt.

Nadat ze een week thuis had gezeten, ging Mila vandaag weer naar school. Voor haar eigen veiligheid wordt niet bekendgemaakt welke school dat is, zegt de Franse minister van Onderwijs, Jean-Michel Blanquer, tegen de Franse regiokrant Le Dauphiné Libéré.

Racist 

De scholiere, die uit de buurt van Lyon komt, werd uitgemaakt voor racist toen ze afgelopen maand in een livestream op Instagram de avances van een jonge moslim afwees. Kansloos, vond ze, alleen al omdat ze lesbisch is. Maar daarna werd ze uitgemaakt voor racist en 'vuile lesbienne'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Franse tiener Mila (16) onder politiebescherming na kritiek op islam

In een ander filmpje liet Mila weten dat ze godsdienst verafschuwt en de islam ziet als een 'religie van haat'. De discussie liep al snel uit de hand. Ze kon de straat niet op en niet naar school vanwege bedreigingen: haar tegenstanders zeggen onder meer dat ze haar willen aanvallen met zuur, de kleren van het lijf willen rukken, haar willen slaan of levend willen begraven. 

Geen spijt

De kritiek van de tiener veroorzaakte woede, maar kreeg ook steun in Frankrijk, waar geen wetten tegen godslastering bestaan. Mila liet in een interview weten dat ze geen mensen wilde beledigen die hun religie 'in vrede' uitoefenen. Ze zei ook dat ze spijt heeft van een paar grove opmerkingen. Maar waar ze absoluut géén spijt van heeft, zei ze, is dat ze verteld heeft wat ze van de islam vindt. "Want dat denk ik echt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Tweede Kamercommissie neemt geldstromen islamitische organisaties onder de loep

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore