Into the Unknown

Nederlandse Frozen-actrice heel trots op optreden bij Oscars

10 februari 2020 08:05 Aangepast: 10 februari 2020 08:54
Verkaik (links) op de rode loper met andere Elsa's Beeld © AFP

Tussen alle internationale sterren zat er gisteren ook een Nederlands tintje aan de Oscars: musicalster Willemijn Verkaik mocht met negen anderen het nummer Into the Unknown uit de film Frozen 2 uitvoeren. De Brabantse is 'heel trots' dat ze er mocht staan.

"Het optreden ging heel goed", zei Verkaik achteraf. "Het verliep in een soort roes; ik ben heel trots om op dit grote internationale podium een vertegenwoordiger te mogen zijn van het Frozen-gevoel." Op de awardshow in Los Angeles zong ze een nummer met in totaal tien actrices die op verschillende continenten de animatiefilm hebben ingesproken. 

Verkaik heeft de film in het Nederlands en Duits ingesproken. Bij de Oscars zong de musicalster uiteindelijk maar één zin, in het Duits. 

Bekijk hier het hele optreden

Bij het feit dat het optreden live door tientallen miljoenen mensen werd gezien, stond Verkaik niet te lang stil. "Je moet jezelf nooit gek maken met dat soort gedachten. Ik denk dat dat gevoel pas in het vliegtuig komt. Maar ik snap ook wel dat het mij niet vaak meer zal gebeuren dat ik naast Brad Pitt en Leonardo DiCaprio door de gang loop."

De groep Elsa’s repeteerde drie dagen voor het optreden. "Het is heel emotioneel en heel tof om elkaar allemaal een keer te kunnen zien en spreken", zegt Verkaik. "Je deelt in principe niets, behalve het feit dat je ergens in de wereld een stem hebt gegeven aan hetzelfde verhaal."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

First-timer: niet-Engelse titel wint Oscar voor Beste Film

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore