Schutter voortvluchtig

Soldaat opent vuur bij Thais winkelcentrum: 20 doden

08 februari 2020 13:25 Aangepast: 08 februari 2020 23:49
De verdachte publiceerde enkele foto's en livestreams van zijn daad op Facebook. Beeld © EPA

Een soldaat van het Thaise leger heeft bij een winkelcentrum in de stad Korat een bloedbad aangericht. Hij opende het vuur op het winkelend publiek. Zeker twintig mensen zijn overleden en veertien mensen zijn gewond geraakt, meldt een Thaise regeringswoordvoerder aan persbureau AFP.

De soldaat schoot eerder vandaag op zijn legerbasis een commandant en twee anderen dood, stal een legervoertuig en reed daarmee naar het winkelcentrum. 

De man zou zich na de schietpartij verschanst hebben in het complex en daar een onbekend aantal mensen gegijzeld houden. De politie heeft het winkelcentrum afgesloten en maakt jacht op de schutter.

'Ik ben moe' 

Over zijn motief is nog niets bekend.Hij publiceerde enkele foto's en video's van zijn daad op sociale media. In een van de video's zegt hij: "Ik ben moe. Ik kan mijn vinger niet meer bewegen." 

Op de beelden is te zien dat de schutter gekleed gaat in volledig legeruniform en meerdere vuurwapens bij zich heeft. Zijn Facebookpagina is inmiddels offline gehaald.

Geweerschoten

De schietpartij vond plaats in de buurt van een winkelcentrum in Nakhon Ratchasima, een stad zo'n 200 kilometer ten noordoosten van Bangkok.

De schutter is nog voortvluchtig. Op social media verschijnen verschillende filmpjes waarop geweerschoten te horen zijn. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore