Emotionele beelden

Door oorlog gescheiden zussen (92 en 94) na bijna 80 jaar herenigd

07 februari 2020 20:06 Aangepast: 08 februari 2020 22:30
Rozalina en Joelia Charitonova (94 en 92) Beeld © Russisch ministerie van Binnenlandse Zaken

Twee Russische zussen die tijdens de Tweede Wereldoorlog van elkaar waren gescheiden, zijn na 78 jaar weer herenigd. Joelia en Rozalina Charitonova (92 en 94) omhelsden elkaar terwijl geëmotioneerde familieleden toekeken.

Vorige maand zagen de zussen elkaar voor het eerst sinds lange tijd. "Ik heb altijd naar haar gezocht", zei Rozalina, die de hand van haar zus vasthield. Ze had eerder al via een televisieprogramma een poging gedaan haar zus te vinden, maar dat leverde in eerste instantie niets op.

Hoop nooit opgegeven

De vrouwen konden alsnog met elkaar in contact worden gebracht dankzij de dochter van Joelia. Die had de autoriteiten om hulp gevraagd. De politie ontdekte vervolgens dat Rozalina eerder al op televisie was verschenen. De zussen troffen elkaar in Tsjeljabinsk.

De twee vrouwen waren in 1942 van elkaar gescheiden tijdens het beleg van Stalingrad. Ze eindigden na een evacuatie van burgers op verschillende plaatsen in het land. "Deze vrouwen verloren tijdens de lange periode van 78 jaar nooit de hoop dat ze elkaar nog zouden terugzien", zei een politiewoordvoerster in een verklaring.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore