'Hulp nodig?'

Uniek moment vastgelegd: orang-oetan geeft handje aan natuurbeschermer

07 februari 2020 13:15 Aangepast: 07 februari 2020 15:07
De orang-oetan biedt de natuurbeschermer hulp aan. Beeld © SWNS

'Heb je hulp nodig?' Dat is wat deze orang-oetan misschien dacht toen hij zijn hand uitstak naar een medewerker van een beschermd natuurgebied in Borneo. Fotograaf Anil Prabhakar stond er met zijn neus bovenop en maakte een unieke foto.

Een natuurbeschermer van de Borneo Organutan Survival Foundation stond op het moment van de foto tot aan zijn middel in de rivier van een groot natuurgebied op het eiland in Zuidoost-Azië. Hij was er niet ingevallen, maar op zoek naar slangen.

Ernstig bedreigd

De reptielen kunnen namelijk een gevaar vormen voor de ernstig bedreigde orang-oetans, dus ze moesten daar worden verwijderd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Visboer Dick schiet weer raak: nieuwe eekhoorn-foto gaat viral

Op het moment dat de man druk bezig was in de rivier, besloot een nieuwsgierige orang-oetan een kijkje te komen nemen. "Hij kwam steeds dichterbij en stak toen opeens zijn hand uit", vertelt amateurfotograaf Anil Prabhakar uit Indonesië.

Op safari in natuurgebied

Prabhakar zag hoe de orang-oetan de man probeerde te helpen uit de rivier te komen. Dat was puur toeval, want hij was met vrienden op safari in het natuurgebied.

Of de natuurbeschermer gebruik heeft gemaakt van de hulp van de orang-oetan? Prabhakar: "Nee, de man is weggegaan. Hij zei later dat hij de orang-oetan niet kende en dat het toch wilde dieren blijven."

Bekijk hier de foto's die Prabhakar maakte:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore