Luchtaanval Jemen

Trump bevestigt doden leider al-Qaeda Arabisch Schiereiland

07 februari 2020 01:07 Aangepast: 07 februari 2020 05:22
Qassim al-Raymi.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft bevestigd dat de leider van al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland, Qasim al-Raymi, is gedood in Jemen.

"Al-Qaeda heeft onder leiding van Raymi onredelijk geweld gebruikt tegen burgers in Jemen en hij heeft geprobeerd aanvallen tegen de Verenigde Staten en Amerikaanse troepen op te zetten", aldus Trump in een verklaring.

"Door zijn dood hebben we de invloed van al-Qaeda teruggebracht en het brengt ons dichter bij ons doel om deze terroristische organisatie te elimineren."

Gevaarlijkste afdeling 

Nieuwszender CNN meldde vorige week al dat Amerikaanse troepen een luchtaanval boven Jemen hadden uitgevoerd. De Amerikaanse overheid had eerder een bedrag van 10 miljoen dollar op het hoofd van Raymi gezet. 

De tak van al-Qaeda op het Arabisch Schiereiland werd door de Verenigde Staten lange tijd gezien als de gevaarlijkste afdeling van de terreurorganisatie. De groep beweerde vorig jaar achter de schietpartij op een Amerikaanse marinebasis te zitten waarbij drie mensen omkwamen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Saoedische student schiet drie mensen dood op legerbasis VS

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore