Ga naar de inhoud
Honderden slachtoffers

Beruchte huurmoordenaar van Pablo Escobar overleden

'Popeye' in de gevangenis. Beeld © AFP

Een van de meest gevreesde Colombiaanse moordenaars is op 57-jarige overleden aan de gevolgen van kanker. De man, die bekendstond als Popeye, werkte als huurmoordenaar voor de beruchte drugsbaron Pablo Escobar.

John Jairo Velásquez Vásquez bracht zeker 300 mensen om het leven. Nu is hij overleden in een ziekenhuis in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Popeye was in de jaren tachtig en negentig betrokken bij de dood van nog eens 3000 mensen. Hij zat al een celstraf uit van 22 jaar, kwam vrij en moest in 2018 weer de cel in. In december vorig jaar werd hij opgenomen in het ziekenhuis vanwege uitgezaaide kanker.

Velásquez was belangrijk voor het Medellínkartel van Escobar, die zelf is doodgeschoten in 1993. Zo was Popeye bijvoorbeeld betrokken bij een aanslag op een vliegtuig die aan 110 mensen het leven kostte.

Daarnaast bekende hij onder meer 257 moorden en de ontvoering in 1988 van de latere Colombiaanse president Andrés Pastrana.

De voormalige huurmoordenaar zei eerder in een interview graag lezingen te willen geven aan jongeren om ervoor te zorgen dat zij niet hetzelfde pad op zouden gaan als hij.

Verborgen
Lees ook:
Verborgen kluis gevonden in villa drugsbaas Pablo Escobar