Nieuwe besmettingen

425 doden door coronavirus in China, meer dan tijdens SARS-epidemie

04 februari 2020 01:19 Aangepast: 04 februari 2020 07:37
Beeld © EPA

Het aantal doden en besmettingen door het coronavirus in China blijft oplopen. In totaal zijn er nu 425 mensen overleden. Het aantal mensen dat besmet is geraakt, ligt vele malen hoger.

De Chinese autoriteiten melden dat er tot en met gisteren 425 mensen zijn overleden door het virus. In totaal zijn 20.438 mensen besmet geraakt. In ruim 3200 gevallen gaat het om een nieuwe besmetting.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Beveiligers Schiphol eisen meer maatregelen: 'Handschoenen alleen niet voldoende'

Vooral de provincie Hubei is hard getroffen. Daar ligt ook de stad Wuhan, waar het virus voor het eerst opdook.

Sinds de stad is afgesloten van de buitenwereld, zijn veel mensen niet alleen van hun familie gescheiden, maar ook van hun huisdieren. Er zijn naar schatting 50.000 dieren alleen thuis in de miljoenenstad. En die moeten gevoerd worden.

Dit zijn de gevaren van het Chinese coronavirus

Longarts Sander de Hosson volgt de informatie over het Chinese coronavirus op de voet. Hij kent de gevaren en waarschuwt, ook voor de misvattingen.

Het nieuwe coronavirus heeft al meer levens heeft gekost in China dan de SARS-epidemie van 17 jaar geleden. Tussen 2002 en 2003 overleden 349 mensen, wereldwijd kostte SARS aan 774 mensen het leven.

Beveiligers op Schiphol maken zich zorgen over het nieuwe coronavirus. Ze vinden dat ze niet goed worden beschermd door hun werkgever. Ze mogen handschoenen dragen bij het fouilleren van passagiers, maar ze willen meer, zei een ongeruste beveiliger tegen RTL Nieuws.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

CBS-econoom: 'Coronavirus raakt ook Nederlandse economie'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore