Coronavirus

Baasjes radeloos: 50.000 huisdieren achtergelaten in virusstad Wuhan

03 februari 2020 17:34 Aangepast: 03 februari 2020 17:45
Enkele inwoners in de straten van Wuhan na de uitbraak van het coronavirus Beeld © EPA

Niet alleen mensen, maar ook huisdieren in Wuhan komen in de problemen door het coronavirus. Sinds de stad is afgesloten van de buitenwereld, zijn veel mensen niet alleen van hun familie gescheiden, maar ook van hun huisdieren. Er zijn naar schatting 50.000 dieren alleen thuis in de miljoenenstad. En die moeten gevoerd worden.

De Chinese stad, waar het virus als eerste opdook, is sinds 23 januari afgesloten. Rond die tijd reisden miljoenen Chinezen het land door voor het Chinees Nieuwjaar.

Sociale media

Bezorgde baasjes die daarna niet meer naar huis konden, proberen nu via sociale media in contact te komen met mensen in Wuhan die hun dieren willen voeren en verzorgen. Een dierenhulporganisatie in Wuhan heeft al veel achtergelaten dieren geholpen door ze eten en drinken te geven. 

Dit is één van de puppy's die vorige week is gered in Wuhan: 

Huizen afgesloten

De telefoons van de vrijwilligers staan roodgloeiend. Een bijkomend probleem: veel huizen zijn afgesloten en dus zijn de dieren moeilijk bereikbaar.

Een van de hulpverleners klom daardoor via een regenpijp een appartement op drie hoog binnen om katten te voeren. Inmiddels zijn in totaal meer dan duizend huisdieren gered.

Longarts legt uit: dit zijn de gevaren van het Chinese coronavirus

Longarts Sander de Hosson volgt de informatie over het Chinese coronavirus op de voet. Hij kent de gevaren en waarschuwt, ook voor de misvattingen.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Waar is het coronavirus aangetroffen? Bekijk de kaart

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore