Op het nippertje gered

Vrouw zakt door ijs en wordt gebodyshamed: 'Ja, ik ben dik'

31 januari 2020 16:46 Aangepast: 31 januari 2020 16:59
Korisa is in het ijskoude water gevallen Beeld © Screenshot bodycam

Korisa Miller is blij dat ze het nog kan navertellen. De Amerikaanse is met een vriendin aan het ijsvissen als ze haar evenwicht verliest en in het water valt. Op het nippertje wordt ze gered door de politie, die de beelden op social media heeft gezet. Maar de reacties die ze daar leest, maken haar ongelukkig: "Jullie moeten je schamen."

De temperatuur van het water is zo'n 2 graden Celsius en Korisa ligt al 15 minuten in het water als de politie arriveert. Zelf kan ze met geen mogelijkheid uit het water komen. Al haar krachten gebruikt ze om haar hoofd boven water te houden.

Een vriendin heeft de hulpdiensten gealarmeerd en twee mannen die in de buurt zijn, houden haar handen vast. Het lukt ze niet om Korisa uit het water te trekken.  

'Voel mijn benen niet meer'

"Ze hebben echt geprobeerd me omhoog te halen", vertelt ze later op Facebook. "Maar ik kon zelf niet helpen. Na twee minuten voelde ik mijn benen al niet meer."

De mannen ontdoen Korisa van haar jas en trui, omdat ze begint te stikken als ze haar omhoog proberen te trekken. "Ik was dus niet aan het vissen in een hemdje", zegt ze daarover. 

Bekijk hier de beelden van de reddingsactie:

'Ik voel niets meer', zegt Korisa. 'Hou vol', roept de toegesnelde agent die haar uiteindelijk uit het water haalt.

Uiteindelijk lukt het de agenten wel om haar uit het water te halen. Na afloop wil de politie de beelden online zetten om anderen te waarschuwen voor het koude water. Korisa stemt daarmee in.

Maar daar leest ze de naarste dingen over zichzelf. Ze besluit te reageren om aan alle speculatie een eind te maken over wat er is gebeurd. "Na mijn val van de steiger brak het ijs binnen een paar seconden, want zoals jullie al schrijven, ik ben een dikke vrouw." 

"Ik weet heus wel dat ik niet op dun ijs moet stappen, ik ben niet dom. Ik deed een stap naar achter en gleed uit." 

Vissen is een hobby van Korisa:

Korisa krijgt, naast vervelende reacties, ook veel steunbetuigingen. Ook van de politie. "Blijf sterk, wij vinden je een prachtige en moedige vrouw", schrijven ze.

Bodyshamen

Ze laat weten dat het goed met haar gaat en dankt de mensen die voor haar gebeden hebben. Korisa: "Aan alle mensen die me 'bodyshamen', vergeet niet dat dit 'a big girl world' is", een grotemeidenwereld.

Aan een lokale krant vertelt ze dat ze in het verleden 180 kilo woog en nu blij is met haar lichaam. Voor de 'haters' heeft ze geen goed woord over. "Jullie zijn kleine kinderen die anderen pijn moeten doen, omdat jullie niet van jezelf kunnen houden. Ik hoop dat niemand zoiets hoeft mee te maken."

IJsvissen met een vriendin is een hobby van Korisa IJsvissen met een vriendin is een hobby van Korisa

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore