Maatregel

Air France schrapt alle vluchten van en naar China vanwege Coronavirus

30 januari 2020 15:34 Aangepast: 30 januari 2020 16:16
Beeld © ANP

Air France staakt alle vluchten van en naar het Chinese vasteland. De zustermaatschappij van KLM heeft dat besluit genomen vanwege de uitbraak van het dodelijke coronavirus.

De maatregel zal in elk geval tot 9 februari gelden, zo maakte de vliegtuigmaatschappij bekend. 

De komende dagen voert Air France nog wel enkele vluchten uit naar Peking en Shanghai om personeel en reizigers terug te halen uit China. De bemanning op die vluchten zal bestaan uit vrijwilligers.

Onrust

Onder het cabinepersoneel was onrust ontstaan. Een pilotenvakbond had zijn achterban verteld dat ze mochten weigeren naar China te vliegen als ze zich daar niet goed bij voelden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Coronapaniek in Nederland valt mee, maar: 'Kan ik nog naar de afhaalchinees?'

Stoppen met vliegen

Eerder maakte KLM al bekend te stoppen met vliegen op een aantal bestemmingen in China, mede vanwege het teruglopende aantal boekingen door het dodelijke virus. KLM zei dat besluit te baseren op overleg met 'diverse nationale en internationale gezondheids- en luchtvaartinstanties'. Vluchten naar Beijing blijven bijvoorbeeld wel doorgaan. Wel gaat KLM minder vaak per week naar Shanghai vliegen.

Buitenlandse maatschappijen, waaronder British Airways, schrapten gisteren al alle vluchten naar China. Die maatregel geldt voorlopig voor de maanden januari en februari, zo liet de Britse luchtvaartmaatschappij weten. De aanpassingen van KLM duren in elk geval tot en met 29 februari. 

Extra uitzending: Het coronavirus, jouw vragen beantwoord

De hele wereld praat erover: het coronavirus, maar hoe gevaarlijk is dit virus nou voor jou en mij?

Vanavond om 19.50 uur in een extra uitzending op tv, site en app beantwoorden wij samen met onder meer specialisten van het RIVM, jouw vragen. Heb jij ook een vraag? Mail hem in tekst of met een liggende video naar oproep@rtl.nl.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore