Dodental naar 21

Gewonde door vulkaanuitbarsting Nieuw-Zeeland na 7 weken overleden

29 januari 2020 12:10 Aangepast: 29 januari 2020 12:43
In de kustplaats Whakatane, van waaruit naar White Island werd vertrokken, legden veel mensen bloemen. Beeld © EPA

Meer dan zeven weken na de vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland is een persoon alsnog overleden aan zijn verwondingen. Het dodental is daarmee opgelopen naar 21.

De politie heeft bekendgemaakt dat het slachtoffer gisteravond is overleden in het ziekenhuis in Auckland. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt, omdat eerst alle familieleden op de hoogte worden gebracht.

Toeristisch eiland

Op het moment dat de vulkaan op 9 december uitbarstte, bezochten 47 mensen het toeristische White Island. Dertien mensen kwamen direct om het leven. In de weken daarna overleden nog eens acht mensen, onder meer aan de gevolgen van ernstige brandwonden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de slachtoffers van de vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland

Veel doden en gewonden waren Australische toeristen die een cruise maakten met het Royal Caribbean cruiseschip Ovation of the Seas. Op de dag van de uitbarsting werd er een tour georganiseerd om de actieve vulkaan te bekijken. 

Nog gewonden in ziekenhuis

Er liggen nog altijd gewonden in verschillende ziekenhuizen in Nieuw-Zeeland en Australië, zij worden voornamelijk behandeld aan brandwonden. 

Dit waren de eerste beelden van de uitbarsting

Het Nieuw-Zeelandse eiland is onbewoond maar populair bij toeristen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore