Ga naar de inhoud
Per direct

British Airways schrapt alle vluchten naar China om coronavirus, KLM 'monitort'

Vliegtuigen van British Airways op Heathrow. Beeld © AFP

British Airways stopt per direct met vluchten naar en van China. Aanleiding is de uitbraak in het land van het dodelijke coronavirus.

De maatregel geldt voorlopig voor de maanden januari en februari. "Wij excuseren ons bij onze klanten voor het ongemak, maar de veiligheid van onze klanten en ons personeel is altijd onze prioriteit", staat in een verklaring van de luchtvaartmaatschappij.

Peking en Shanghai

De maatschappij heeft in elk geval directe verbindingen met de Chinese steden Peking en Shanghai.

Het besluit van BA volgt op een verscherpt reisadvies van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. Aangeraden wordt alleen naar het land te reizen als het absoluut noodzakelijk is.

Longarts legt uit: dit zijn de gevaren van het Chinese coronavirus

03:49
Zijn pakketjes uit China nog wel veilig? En helpen die mondkapjes? Hoe verspreidt het virus zich, en wat als je er ziek van wordt? Longarts Sander de Hosson legt uit.

KLM 'monitort continu'

Nederland hanteert dat reisadvies vooralsnog alleen voor de regio Hubei waar ook de stad Wuhan in ligt. Voor de andere regio's gelden veiligheidsrisico's.

Vluchten vanaf Schiphol naar China, waaronder die van KLM, gaan vooralsnog volgens schema door. Een woordvoerster van Air France-KLM zegt dat de situatie continu wordt gemonitord.
 

Extra uitzending: Het coronavirus, jouw vragen beantwoord

De hele wereld praat erover: het coronavirus, maar hoe gevaarlijk is dit virus nou voor jou en mij?

Morgen om 19.50 uur in een extra uitzending op tv, site en app beantwoorden wij samen met onder meer specialisten van het RIVM jouw vragen. Heb jij ook een vraag? Mail hem in tekst of met een liggende video naar oproep@rtl.nl.