'Scheve schaatsen'

Ludiek Facebookevent: verlate babyshower voor 51-jarige dochter koning Albert II

28 januari 2020 09:07 Aangepast: 28 januari 2020 15:30
Delphine Boël en koning Albert II Beeld © AFP

Albert II van België heeft na een DNA-test erkend dat Delphine Boël zijn dochter is. Of ze hierdoor ook de titel van prinses kan claimen is onduidelijk, maar de zaak heeft in ieder geval al een ludiek Facebookevent opgeleverd.

Al meer dan 9000 mensen hebben zich ingeschreven voor de (verlate) babyshower voor Delphine. Die zou aanstaande zaterdag moeten plaatsvinden in het koninklijk paleis in Brussel. Meer dan 30.000 mensen zeggen geïnteresseerd te zijn in de gebeurtenis.

Delphine Boël: 'Het is moeilijk om niet gehoord te worden'.

Dit is Delphine Boël, bastaardkind van Koning Albert II

Scheve schaatsen

Onder de post staan hilarische reacties, zoals die van een man die aanbiedt om 'tegen een bescheiden vergoeding' foto's te maken van de 'pasgeborene'. 

Een ander vraagt zich af wat voor cadeau hij de koning moet geven vanwege 'zenne nieuwe kleine': een paar scheve schaatsen?

In veel reacties wordt gevraagd of er genoeg luiers zijn voor Delphine en of er een maxi cosi voor handen is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Koning Albert II na DNA-test: 'Delphine is mijn dochter'

Pijnlijke procedure

Albert heeft inmiddels laten weten dat hij niet langer juridisch zal betwisten dat hij de wettelijke vader van Delphine is. "Koning Albert heeft beslist om met waardigheid en eer een punt te zetten achter deze pijnlijke procedure", staat in een verklaring.

De 51-jarige kunstenares Boël heeft jarenlang beweerd dat Albert, de vader van de huidige koning Filip, haar biologische vader is. Ze is een dochter van Sybille de Sélys-Longchamps, die in de jaren zestig een affaire met Albert had.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Advocaat Delphine Boël na erkenning koning Albert: 'Emotioneel leed blijft'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore