Pas 18 jaar

Billie Eilish sleept Grammy's in de wacht: 'Dit is onwerkelijk'

27 januari 2020 06:59 Aangepast: 27 januari 2020 10:54
Billie Eilish met de vier Grammy's die ze won. Beeld © AFP

Billie Eilish is de grote winnares van de Grammy Awards geworden. De pas 18-jarige zangeres won vier prijzen tijdens de awardshow.

En binnen de familie Eilish viel nog een prijs: ook haar broer Finneas kreeg een Grammy.

Meest aansprekende categorieën

Billie Eilish won haar Grammy's in de meest aansprekende categorieën. Ze won de prijzen voor beste muziekopname en liedje van het jaar met Bad Guy, album van het jaar met When We All Fall Asleep, Where Do We Go? en ze was de beste nieuwe artiest.

Haar broer kreeg de Grammy voor producer van het jaar voor het album van zijn zus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Billie Eilish geeft klimaatbewuste fans gratis concertkaartjes

Geweldig en onwerkelijk

Billie Eilish kon het nauwelijks geloven. "Ik keek altijd naar de Grammy's op televisie, maar nooit had ik gedacht hier op dit podium te staan. Laat staan beloond te worden met prijzen. Dit is geweldig en onwerkelijk tegelijkertijd," zei de tiener in een reactie.

Ook Beyoncé viel in de prijzen. Ditmaal won de zangeres een beeldje voor Best Music Film voor haar productie Homecoming. Het is de 24ste Grammy die ze wint in haar carrière.

'Queen B' was ook genomineerd voor Best Pop Solo Performance (Spirit), Best Pop Vocal Album (The Lion King) en Best Song Written For Visual Media (Spirit), maar wist die niet te verzilveren.

Nederlands succes

Er was ook Nederlands succes. Het Metropole Orkest won een Grammy voor het nummer All Night Long, dat in samenwerking met Jacob Collier is gemaakt.

De muziekprijzen worden uitgereikt in 84 verschillende categorieën. Het nummer waar het Metropole Orkest aan meewerkte, won in de categorie 'beste arrangement'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Metropole Orkest in de prijzen bij uitreiking Grammy Awards

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore