Verslagen reacties

Michael Jordan: 'Ik hield van Kobe, hij was als een broer voor me'

27 januari 2020 00:48 Aangepast: 27 januari 2020 12:57
Michael Jordan (links) en Kobe Bryant (rechts) in 2002. Beeld © AFP

In de Verenigde Staten wordt verslagen gereageerd op het overlijden van basketballegende Kobe Bryant. Michael Jordan 'heeft geen woorden voor de pijn die hij voelt'. Ook andere bekende basketballers, president Trump en voormalig president Obama reageren geschokt.

De Amerikaanse oud-basketballer Kobe Bryant (41) kwam om het leven bij een helikoptercrash. Bryant zat samen met acht anderen in de helikopter toen die neerstortte in Calabasas. Alle inzittenden kwamen om.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Basketballegende Kobe Bryant omgekomen bij helikoptercrash

Michael Jordan: 'Ik ga hem vreselijk missen'

Michael Jordan, die net als Bryant een van de beste basketballers ter wereld is, laat via een statement van zijn woordvoerder weten 'geschokt' te zijn. "Kobe was als een broer voor me. We spraken elkaar vaak en ik ga die gesprekken vreselijk missen", schrijft Jordan. "Hij was een gevreesde concurrent en een van de beste spelers ooit."

Fans rouwen om dood basketballegende Bryant: 'Kobe was een god'

Fans kunnen het bijna niet geloven: ''In 45 jaar heb ik nooit zoveel verdriet gevoeld.''

Magic Johnson: 'De beste Laker ooit is er niet meer'

Ook voormalig NBA-ster Earvin 'Magic' Johnson, die eerder voor de Los Angeles Lakers uitkwam, reageert via Twitter op het overlijden van Kobe Bryant.

"Mijn vriend, een held, echtgenoot, vader, zoon, broer, Oscarwinner en beste Laker ooit is er niet meer. Dat is lastig om te accepteren. Kobe was een voorbeeld voor zowel mannelijke als vrouwelijke basketballers."

Trump en Obama reageren

President Trump reageert via Twitter geschokt op de crash waar Bryant bij om het leven kwam. "Dat is verschrikkelijk nieuws."

Ook voormalig president Obama heeft gereageerd op het overlijden van de basketballegende.

"Bryant was een held op het basketbalveld", schrijft Obama op Twitter. "Hij begon pas net aan wat een prachtige vervolgcarrière zou worden. Dat zijn dochter bij dit ongeluk om het leven kwam is, voor ons als ouders, nog hartverscheurender. Onze condoleances aan de nabestaanden op deze zwarte dag."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore