Los Angeles Lakers

Basketballegende Kobe Bryant omgekomen bij helikoptercrash

26 januari 2020 21:09 Aangepast: 27 januari 2020 12:44
Bryant in tenue van de LA Lakers. Beeld © Getty Images

De Amerikaanse oud-basketballer Kobe Bryant (41) is omgekomen bij een helikoptercrash. Bryant zat samen met acht anderen in de helikopter toen die neerstortte in Calabasas. Alle inzittenden kwamen om.

Volgens eerdere berichten zat Bryant samen met vier anderen in de helikopter, maar inmiddels blijkt dat er negen personen in de helikopter zaten. Dat heeft een politiekorpschef bevestigd tijdens een persconferentie. 

Het gemeentebestuur van Calabasas in Californië heeft bevestigd dat Bryant een van de slachtoffers is. De helikopter stortte zondagochtend rond 10 uur (lokale tijd) neer. Op dat moment was het erg mistig, meldt de Los Angeles Times.

Bryant speelde zijn hele carrière voor de Los Angeles Lakers, waarmee hij vijf keer het kampioenschap won. Op de Olympische Spelen van Peking in 2008 won hij goud met het Amerikaanse team.

Pensioen

De Amerikaan werd aan het eind van zijn carrière geplaagd door blessures en ging in 2016 met pensioen. Hij wordt beschouwd als een van de beste basketballers aller tijden. Op de topscorerslijst aller tijden van de NBA staat hij op nummer 4, met 33.643 punten.

Bryant met zijn Oscar. Bryant met zijn Oscar.

In 2018 won hij voor de korte animatiefilm Dear Basketball een Oscar. De film is gebaseerd op een brief die Bryant in 2015 schreef waarin hij aankondigde te stoppen met basketbal.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Basketballegende Kobe Bryant wint Oscar

Fans rouwen om dood basketballegende Bryant: 'Kobe was een god'

Fans kunnen het bijna niet geloven: ''In 45 jaar heb ik nooit zoveel verdriet gevoeld.''

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore