Gevaar is kou

Dodental na aardbeving Turkije op 38, vrouw en baby uit puin gered

26 januari 2020 13:18 Aangepast: 26 januari 2020 17:55
Reddingswerkers halen iemand uit het puin in Elazig. Beeld © EPA

Reddingswerkers in Turkije halen nog steeds mensen levend onder het puin van gebouwen die zijn ingestort bij de zware aardbeving van vrijdag. Alleen vandaag zijn al 45 mensen gered.

Zo haalden de hulpdiensten een 35-jarige vrouw en haar baby levend uit het puin van een ingestort gebouw. De twee zaten 28 uur vast nadat het gebouw vrijdagavond instortte in de plaats Elazig.

Er wordt nog steeds met man en macht gezocht naar andere overlevenden. Een groot gevaar is de kou. Het is enkele graden onder het vriespunt in het gebied.

Een man rouwt om het verlies van een familielid. Een man rouwt om het verlies van een familielid.

Het dodental is opgelopen tot 38. Er zijn zeker 1600 mensen gewond geraakt. Nog 104 mensen liggen in het ziekenhuis, maar niemand van hen verkeert nog in levensgevaar.

Instortingsgevaar

President Erdogan heeft gisteren een bezoek gebracht aan het rampgebied. De autoriteiten waarschuwen bewoners nog niet terug te keren naar hun huizen vanwege instortingsgevaar.

De aardbeving had een kracht van 6,8. Het epicentrum bevond zich in het district Sivrice in de provincie Elazig dat 550 kilometer ten oosten van de hoofdstad Ankara ligt.

Reddingwerkers hebben gisteren vier mensen levend uit het puin gehaald in de door een zware aardbeving getroffen Turkse stad Elazig.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore