Uitbraak coronavirus

Moederbedrijf Opel, Peugeot en Citroën haalt werknemers uit Wuhan

25 januari 2020 23:28 Aangepast: 26 januari 2020 06:48
Mensen in beschermende pakken bij een ziekenhuis. Beeld © AFP

De Franse automaker PSA Group, het moederbedrijf van merken als Opel, Peugeot en Citroën, gaat werknemers weghalen uit de stad Wuhan. Die Chinese stad was het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dodental coronavirus stijgt naar 56, ook Canadees besmet

PSA Group zegt dat medewerkers eerst in quarantaine gaan in een andere Chinese stad, voordat ze terugkeren naar Frankrijk. Ook de familie van medewerkers in Wuhan wordt opgevangen. PSA heeft niet gemeld om hoeveel mensen het gaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

President China waarschuwt: coronavirus 'grijpt sneller om zich heen'

Het officiële dodental van de corona-uitbraak in China staat nu op 41, maar het stijgt snel. Bijna 1300 mensen zijn besmet geraakt met het virus. De Chinese president Xi Jinping zei eerder vandaag dat China te maken heeft met een 'ernstige situatie', nu het nieuwe coronavirus 'sneller om zich heen grijpt'.

China bouwt ziekenhuis in 10 dagen vanwege coronavirus

In Wuhan, de plek waar waarschijnlijk het coronavirus vandaan komt, stampt China in recordtijd een nieuw ziekenhuis uit de grond.

Hongkong, Australië en Frankrijk

Volgens de Chinese staatstelevisie wordt er alles aan gedaan om middelen en experts in ziekenhuizen te krijgen om het virus aan te pakken. Vanwege de uitbraak van het virus zijn op veel plaatsen in China, waar Nieuwjaar wordt gevierd, grote evenementen geannuleerd en zijn pretparken gesloten om grote mensenmassa's te voorkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

In China slaat de paniek toe: 'Mensen worden paranoïde'

In Frankrijk is het virus tot nu toe bij drie mensen vastgesteld. Het gaat om de eerste gevallen van het virus in Europa. Volgens de gezondheidsdiensten in Frankrijk gaat het 'heel goed' met de patiënten.

Wereldwijd zijn er meer dan 1400 infecties vastgesteld. De meeste mensen die besmet zijn, wonen in China zelf. Maar ook in onder meer Hongkong, Australië, Frankrijk en de Verenigde Staten heeft het virus voet aan de grond gekregen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore