Bosbranden Australië

WNF haalt ruim 145.000 euro op voor Australische koala's

25 januari 2020 19:48 Aangepast: 01 februari 2020 10:35
Een koala die gered werd van de branden. Beeld © AFP

Een speciale tv-actie om geld op te halen voor koala's in Australië heeft 145.027,91 euro opgeleverd. Dat heeft het WNF bekendgemaakt. WNF voerde de actie samen met de NPO en KRO-NRCV organiseerde.

NPO3 stond vandaag in het teken van de actie voor Australië. Door de bosbranden is veel leefgebied van de koala verloren gegaan. Er zijn door de branden ook veel dieren omgekomen.

Jonge boompjes

Het geld werd vandaag en afgelopen week opgehaald met acties die door kinderen werden georganiseerd. Vandaag kwamen kinderen naar de studio in Hilversum om geld te doneren.

Koala Lewis overleefde branden niet

Lewis had zware brandwonden, maar aanvankelijk leek het erop dat hij zou herstellen. Uiteindelijk heeft hij het toch niet gered.

Het WNF is blij met het opgehaalde geld. "Dankzij alle geweldige acties van kinderen in Nederland kunnen we ruim 12.000 jonge boompjes planten zodat koala's straks weer een thuis hebben."

Tussenstand

Het geld wordt ook gebruikt om koala's in nood op te sporen en voor de opvang van gewonde koala's. Voor hongerige dieren worden voedseldroppings georganiseerd.

De acties voor de koala gaan nog door tot 8 februari. Dan wordt een definiete eindstand bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schokkende foto van verbrande baby-kangoeroe in Australië gaat de wereld over

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore