Ga naar de inhoud
Levensreddende operatie

Naaldvis doorboort nek van Indonesische jongen

Beeld © iStock

Mohammed Idul was aan het nachtvissen voor de kust van het Indonesische eiland Sulawesi toen ineens een naaldvis uit het water sprong. De vis boorde zich dwars door de nek van de 16-jarige jongen.

De tiener viel door de klap van de vis in het water, meldt de Britse omroep BBC, maar bleef wonder boven wonder nog relatief ongedeerd: de vis had zijn nek doorboord, maar daarbij geen vitale organen geraakt. 

Het lukte hem om samen met een vriend naar de kust te zwemmen, nog steeds met de bek van de vis in zijn nek. Op foto's (onderaan het artikel, pas op: kunnen als schokkend worden ervaren) is te zien hoe de vis door de nek van Mohammed drong.

Levensreddende operatie

Mohammed werd door zijn vader naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht op anderhalf uur afstand rijden. De artsen hadden niet de juiste apparatuur bij de hand, waardoor ze alleen een deel van de vis eraf konden snijden. 

Om de bek van de vis te verwijderen, moest Mohammed doorreizen naar een ander ziekenhuis. De medewerkers waren verbijsterd over wat ze te zien kregen.

Een
Lees ook:
Een van de grootste zoetwatervissen na 200 miljoen jaar uitgestorven

Volgens de directeur was dit een unieke situatie en waren vijf specialisten nodig om Mohammed te verlossen. De levensreddende operatie duurde ruim een uur. De jongen ligt vijf dagen na het ongeluk nog steeds in het ziekenhuis ter observatie.

Voorzichtiger

Het incident heeft zijn liefde voor vissen niet getemperd. "Ik moet gewoon de volgende keer voorzichtiger zijn. Naaldvissen kunnen niet tegen licht, dat is waarom hij uit het water sprong en mij neerstak", zegt hij.