Leerlingen zwaargewond

Ongeluk met schoolbus in Duitsland: twee kinderen overleden

23 januari 2020 12:20 Aangepast: 23 januari 2020 12:49
Zeker vijf kinderen zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Beeld © AFP

In de Duitse deelstaat Thüringen is er een ongeluk gebeurd met een schoolbus. Door nog onbekende oorzaak raakte de chauffeur van de bus de macht over het stuur kwijt. Twee 8-jarige kinderen zijn overleden.

Tijdens het ongeluk zaten er 22 basisschoolleerlingen in de bus, meldde Duitse politie zojuist tijdens een persconferentie. Zeker vijf kinderen zijn zwaargewond geraakt en vijftien andere kinderen raakten lichtgewond. Ze zijn allemaal tussen de 8 en 11 jaar oud en naar verschillende ziekenhuizen in de regio gebracht.

De twee kinderen die zijn overleden, werden pas ontdekt toen hulpverleners de bus optilden. Georg Maier, de Duitse minister van Binnenlandse Zaken van Thüringen, bedankte de hulpdiensten tijdens de persconferentie: "Sommigen van hen kennen de kinderen en hadden daarom een ​​zeer, zeer moeilijke taak."

Weg was glad

De weg waar de bus reed, zou glad zijn geweest. Daarnaast zou het erg mistig zijn geweest ten tijde van het ongeval. Of dat de reden van het ongeluk is, moet nog onderzocht worden. De politie meldde dat de bus in ieder geval meerdere keren over de kop is geslagen.

Hulpverleners kwamen massaal ter plaatse. Hulpverleners kwamen massaal ter plaatse.

De chauffeur raakte bij het ongeluk ook gewond, het is nog onduidelijk hoe hij eraan toe is.

Bus was er bijna

De bus reed van de Duitse stad Eisenach naar de plaats Berka, ongeveer in het midden van het land. Enkele minuten voordat de bus bij de basisschool aan zou komen, raakte het voertuig van de weg.

De politie heeft de hulp van psychologen ingeroepen om de ouders, broers en zussen van de slachtoffers bij te staan. Ook de Duitse minister van Onderwijs Anja Karliczek gaat naar de basisschool toe haar steun te betuigen.

Door nog onbekende redenen raakte de bus van de weg. Door nog onbekende redenen raakte de bus van de weg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore