Dodental zeventien

China: 571 mensen besmet met coronavirus, 95 in zorgwekkende toestand

23 januari 2020 03:22
Een ziekenhuis in het Chinese Wuhan.

Het aantal mensen bij wie in China het nieuwe coronavirus is vastgesteld, is gestegen naar 571. Dat bevestigen Chinese staatsmedia.

Eerder werd gesproken over 444 vastgestelde gevallen. 95 mensen die besmet raakten, verkeren volgens de Chinese autoriteiten in zorgwekkende toestand. Zij komen allen uit de Centraal-Chinese provincie Hubei, waar ook miljoenenstad Wuhan ligt. Daar stak het virus voor het eerst de kop op.

Openbaar vervoer Wuhan plat 

Gisteren werd bekend dat Wuhan om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan vanaf vandaag zijn luchthaven en treinstations sluit voor uitgaande reizigers. Ook het lokale openbaar vervoer gaat plat.

Na de uitbraak in Wuhan zijn er inmiddels besmettingen vastgesteld in andere plekken in China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en de VS. Het aantal mensen dat in China is overleden staat op zeventien.

Een echte pandemie kan biljoenen euro's kosten

Er zijn grote zorgen over de uitbraak van het Wuhan-virus, ook wel bekend als het coronavirus. Wat de gevolgen van dit virus zijn is op dit moment onzeker. Maar een echte pandemie kan naast veel levens ook biljoenen euro’s kosten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore