Ook ov plat

Luchthaven en stations Wuhan dicht om verspreiden virus tegen te gaan

22 januari 2020 21:32 Aangepast: 23 januari 2020 11:05
Reizigers met mondkapjes in de metro van Beijing. Beeld © AFP

De Chinese stad Wuhan, waar de eerste besmetting met het coronavirus werd vastgesteld, sluit vanaf morgen zijn luchthaven en treinstations voor uitgaande reizigers. Ook het openbaar vervoer gaat plat.

De stad heeft zijn inwoners gevraagd de stad voorlopig niet uit te gaan, tenzij het niet anders kan. Wuhan is een stad met circa 11 miljoen inwoners, 1000 kilometer ten zuiden van Peking in de centrale provincie Hubei.

17 doden

In die provincie zijn 444 gevallen vastgesteld van de longaandoening die verwant is aan het SARS-virus. Na de uitbraak in Wuhan zijn inmiddels besmettingen vastgesteld in andere plekken in China, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en de VS. Het aantal mensen dat in China is overleden, staat op zeventien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuw dodelijk virus in China: moeten we ons in Nederland zorgen maken?

WHO: meer informatie verzamelen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de VN zal morgen bepalen of de uitbraak van het virus een wereldwijde noodsituatie is. De organisatie vergaderde vandaag over de situatie, maar wil in China eerst meer onderzoek doen.

Als de corona-uitbraak tot noodsituatie wordt gebombardeerd, zal de VN-organisatie bestrijding internationaal gaan coördineren. Tot nu toe heeft de WHO vijf keer een noodsituatie uitgeroepen. Dat gebeurde onder andere bij uitbraken van zika, polio en ebola.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal doden door coronavirus loopt op tot zeventien

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore