Openhartig

Nikkie de Jager bij Ellen DeGeneres: 'Ik ben eindelijk vrij'

22 januari 2020 16:31 Aangepast: 22 januari 2020 18:35
Beeld © The Ellen DeGeneres Show

Nikkie de Jager heeft de coming-outvideo vorige week met buikpijn opgenomen. Dat vertelt de YouTuber, bekend van make-upvideo's, in de talkshow van Ellen Degeneres. "Ik begon met huilen en mijn verloofde Dylan zat naast me."

Nikkie de Jager (25) zei eerder op Instagram dat ze nauwelijks kon beseffen dat ze was uitgenodigd voor de talkshow. "Zo onwerkelijk dat ik bij The Ellen Show ben", zei de visagiste voorafgaand aan de opnames. Ze vloog maandag naar Los Angeles om te praten over haar coming-out bij de talkshowhost.

Nikkie zegt in het programma, dat later vandaag wordt uitgezonden, opgelucht te zijn dat het hoge woord eruit is. Ze is onder druk gezet door een man die haar wilde chanteren. "Ik heb het gevoel dat zijn doel was om mijn hele leven te vernietigen."

'Dwingende ondertoon'

Een paar weken voor de coming-outvideo ontving de YouTuber een mailtje van iemand, vertelt ze. Deze persoon vond het niet kunnen dat ze loog over haar achtergrond. "De berichtjes hadden een dwingende ondertoon en gingen als volgt: als we voor morgen geen antwoord krijgen, dan vertellen we het aan iedereen." Daarop nam Nikkie het heft in eigen hand.

De video heeft ze uiteindelijk met buikpijn opgenomen. Haar verloofde Dylan, die naast haar zat, gaf haar kracht. "Hij vertelde me dat ik het kon."

Bekijk hier een fragment van de uitzending van Ellen Degeneres:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager: 'Ik ben overladen met positieve reacties'

Nikkie heeft geen spijt van haar bekendmaking. Ze ziet het juist als een kans om haar verhaal met zo veel mogelijk mensen te delen en te inspireren.

Hoe de toekomst er verder uitziet? Nikkie laat het allemaal over haar heen komen. "Het is pas een week geleden, ik weet niet waar dit naartoe gaat", zegt ze over haar groeiende bekendheid. "Ik weet niet waar ik in deze magische wereld in pas, maar zolang ik mezelf kan zijn en kleine Nikkies kan inspireren om zichzelf te zijn, is dat alles wat ik kan doen."

Miniatuurvoorbeeld
Ook leuk:

Nikkie de Jager vertelt hoe ze ten huwelijk is gevraagd

Ergens is ze ook wel dankbaar dat het nieuws eruit is. Ze was altijd van plan om een keer haar verhaal te doen, alleen kon ze niet het juiste moment vinden. "Ik ben eindelijk vrij", aldus Nikkie.

Genomineerd

De YouTuber heeft een goede week, want ze hoorde ook dat ze is genomineerd voor een Shorty Award, de prijzen die jaarlijks in Amerika worden uitgereikt aan sterren op social media. Nikkie kan worden gekroond tot YouTuber van het jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nikkie de Jager eerlijk over suïcidale gedachtes

Nikkie maakte vorige week in een video bekend dat ze als jongen is geboren. Het filmpje is inmiddels door meer dan 31 miljoen mensen bekeken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore