Oualid Sekkaki

Ontsnapte Belg stuurt kaart naar gevangenis: 'Groeten uit Thailand'

22 januari 2020 11:40 Aangepast: 22 januari 2020 11:54
Oualid Sekkaki ontsnapte vorige maand uit de gevangenis van Turnhout.

Een Belgische man die vorige maand wist te ontsnappen uit de gevangenis in Turnhout, heeft van zich laten horen. De 26-jarige Oualid Sekkaki heeft een ansichtkaart naar de gevangenisdirectie gestuurd met daarop de tekst: 'Groeten uit Thailand'.

Volgens de nieuwswebsite Het Laatste Nieuws stuurde Sekkaki ook zijn gevangenisbadge mee met de ansichtkaart. Een woordvoerder van de gevangenis bevestigt de ontvangst van het pakketje en zegt dat ze het hebben overgedragen aan de politie.

Over de muur gesprongen

Sekkaki ontsnapte op 19 december door met vier medegevangenen over een muur te klimmen tijdens een avondwandeling op het complex. Ze zouden kabels van 10.000 volt door hebben geknipt en lieten zich vervolgens via touwen naar beneden zakken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vijf gevangenen ontsnappen uit gevangenis België na avondwandeling

Drie van hen werden diezelfde avond nog opgepakt in de buurt en de vierde werd begin januari in Nijmegen gearresteerd. Maar Sekkaki is nog altijd spoorloos. Hij laat nu dus zelf weten dat hij zich in Thailand zou bevinden.

Broertje van 'ontsnappingskoning'

Sekkaki is volgens Het Laatste Nieuws de jongere broer van de "Mechelse ontsnappingskoning" Ashraf Sekkaki. Die ontsnapte in 2009 uit de gevangenis van Brugge met hulp van handlangers die een helikopter hadden gekaapt. Een jaar later ontsnapte hij uit de gevangenis van Qujda in Marokko. Ashraf zit inmiddels weer in de cel in Marokko.

Sekkaki werd volgens de Belgische krant De Morgen in 2017 veroordeeld voor 18 maanden cel nadat hij met 25000 xtc-pillen werd betrapt op de snelweg. Vorig jaar werd hij weer veroordeeld, dit keer voor een schietpartij. Hij moest twee jaar de gevangenis in. Daarnaast heeft Marokko om zijn uitlevering gevraagd, in dat land wordt hij verdacht van betrokkenheid in een grootschalige drugszaak.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontsnappingspoging verijdeld bij gevangenis in Zutphen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore