Inspiratie voor anderen

Britse overleden die 'fuck kanker' op gezicht schreef

21 januari 2020 21:52 Aangepast: 22 januari 2020 09:15
De Britse Kathryn Cartwright Beeld © Eigen foto

Een vrouw van wie een selfie viral ging omdat ze 'fuck kanker' op haar gezicht had geschreven, is op 28-jarige leeftijd overleden.

De Britse Kathryn Cartwright uit Sutton Coldfield had al 13 jaar leukemie. De afgelopen weken lag ze door een longinfectie in het ziekenhuis. Ze overleed zaterdag, zo is op haar eigen website te lezen.

Kathryn was 16 jaar toen ze in augustus 2007 de diagnose leukemie kreeg. Daarbij kreeg ze te horen dat ze 20 procent kans had om de ziekte te overleven.

Gevallen op gezicht

Toen ze zeven jaar later uit haar rolstoel viel, was ze helemaal klaar met haar slopende ziekte. Ze plaatste een selfie online van haar gezicht vol kneuzingen en schreef onder haar oog de tekst 'fuck cancer'.

De selfie ging viral en bood andere patiënten steun en inspiratie. De vrouw werd daarna ambassadeur voor een stichting voor stamceldonoren.

In een interview met Birmingham Live, in november vorig jaar, zei ze niet bang te zijn voor de dood. "Ik maak me meer zorgen om mijn familie. Als ik dood ben, ben ik weg, maar mijn familie moet verder leven."

In hetzelfde interview zei ze: "Ik zou heel graag de 30 willen halen". Dan had ze een feest willen geven om geld in te zamelen voor haar stichting. Ze heeft het helaas niet mogen halen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Joke en Marjoleen overleefden kanker: 'Blijf niet in angst leven'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore