'Instinct en adrenaline'

Amerikaan doodt met blote handen coyote die zijn zoontje (2) aanviel

21 januari 2020 09:47 Aangepast: 21 januari 2020 09:53
Archieffoto Beeld © Getty

In het Amerikaanse New Hampshire heeft een coyote een klein jongetje aangevallen. Zijn vader greep in en doodde het dier met blote handen.

Ian O'Reilly liep met zijn vrouw en hun drie kinderen over straat in het Amerikaanse Kensington, New Hampshire, toen er ineens een coyote verscheen. Hij was uit het nabijgelegen bos komen lopen en had zijn tanden in de jas van Ians 2-jarige zoontje gezet.  

Deze foto verspreidde de politie van Kensington via Facebook. Deze foto verspreidde de politie van Kensington via Facebook.

Adrenaline

Ian dacht geen seconde na en ging – zo omschreef hij het later zelf – in de 'beschermingsmodus'. Hij schopte het dier, pakte het vast en begon, gedreven 'door instinct en adrenaline', met het dier te worstelen. 

Na een schermutseling van tien minuten doodde hij het dier. "Hij wilde niet weggaan, dus uiteindelijk moest ik een beslissing nemen om hem aan te vallen en hem op de grond te krijgen", vertelt Ian aan lokale nieuwsmedia.

Worsteling

Hij had zijn hand op de snuit van het dier gelegd, zodat die hem niet kon bijten. "Ik duwde zijn hoofd in de sneeuw en toen stikte het dier."

Ian is in zijn arm en borst gebeten en wordt uit voorzorg tegen hondsdolheid behandeld. Het jochie had niets: hij had een dikke jas aan omdat het buiten zo koud was. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wij hadden de wolf, New York heeft een coyote

Ze komen vaker voor

Coyotes komen in in Amerika veel voor. National Geographic omschreef ze eerder als 'de meest gehate dieren in Amerika'. In de VS leven ze in woestijngebieden in bijvoorbeeld Texas en Californië, maar ook in bossen rond New York en Michigan. 

De coyote heeft alleen één groot probleem: zijn leefgebied wordt kleiner door ontbossing, milieuvervuiling en verstedelijking. Daardoor zijn ze gedwongen uit te wijken naar de grote, luxe nieuwbouwwijken, die vaak een beetje buiten het centrum van de grote steden liggen.

Ze zoeken daar naar eten, vooral 's nachts, maar er komen ook steeds vaker meldingen van coyotes die mensen aanvallen.

Niet de eerste keer 

Het was niet de eerste keer dat de coyote zich in Kensington liet zien. Gisterochtend had het dier al agressief gereageerd op een langsrijdende auto.

Een kwartier daarna viel hij een 62-jarige vrouw en haar drie honden aan op een veranda in Kensington aan, in een poging het huis binnen te komen. Pat Lee kwam niet ongehavend uit het gevecht: ze werd gebeten en moest, net als Ian, ook een behandeling tegen hondsdolheid krijgen.

De politie heeft de dode coyote meegenomen en onderzoekt of het dier inderdaad besmet was met hondsdolheid.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore